La Guàrdia Civil va detenir la setmana passada l’actor de cinema pornogràfic Nacho Vidal per la mort del fotògraf de moda José Luis Abad durant un ritual xamànic. Vidal, un familiar i una empleada de Vidal van declarar divendres al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Xàtiva i van quedar en llibertat provisional. Se’ls investiga per un presumpte delicte d’homicidi per imprudència i un altre contra la salut pública.

Els fets van passar el 28 de juliol de 2019, a la casa que Nacho Vidal té a Énguera. La víctima va morir d’un infart durant un ritus consistent en la inhalació de verí de gripau bufo alvarius, un potent al·lucinogen que s’utilitza tan per a usos recreatius com per a suposats usos terapèutics, entre d’altres per combatre addiccions.

Vidal va declarar al jutjat que va sotmetre Abad al ritual xamànic de manera desinteressada, i que ja havia realitzat anteriorment aquesta pràctica. De fet, en un vídeo de YouTube de 2017 explicava com va ser la seva primera experiència amb el verí d’aquest gripau original del riu Colorado, entre Mèxic i Estats Units.