L’Associació Territori a Escena Lleida impulsa amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs un projecte que busca reactivar la programació d’arts escèniques en poblacions de menys de 3.000 habitants de la demarcació. Amb el nom de Catàleg Tardor a Escena, es posa a l’abast dels ajuntaments 19 espectacles de 14 companyies lleidatanes a preus reduïts.

El projecte comptarà amb un total de 32 actuacions repartides per les 14 comarques. L’IEI farà una aportació de 25.000 euros al projecte, que es repartiran equitativament entre les 14 companyies; és a dir, els diners es destinaran exclusivament a subvencionar els catxets per abaratir els costos als ajuntaments.

Els objectius de la iniciativa són promocionar l’acció cultural que es fa des de les terres de Lleida a partir d’una acció diversificada i multidisciplinària a l’abast dels ajuntaments, posar en relleu les propostes d’arts escèniques locals, potenciar el seu consum, crear circuit i generar xarxa, així com esdevenir un recurs de proximitat per a ens públics i agents en matèria de programació cultural.

Les companyies que formen part del catàleg són Sac Espectacles (amb l’obra Danscircant), El Sidral (L’aneguet lleig i Històries impossibles), Mai tant teatre per a tothom (No ploris! i Els pastorets de la muntanya), Nurosfera (Solitud a Stromboli), Improvistos Krustys Show (Beatbox Circ i Tot és possible), La Cremallera Teatre (Estanis, l’home dels oficis), Companyia Els Salats (La gran festa), Alea Teatre (Atlantis), Miscel·lània Teatre (Il·lia), Talia Teatre (El Patufet Valent), La Pantomima (M’he portat bé), Nopatiskos Teatre (Passem una estona?), Efimer (Traps), Sound de Secà (Emorio) i Mag Lari (Una nit amb el Mag Lari).