La Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Joan Miró han signat un acord de col·laboració per fomentar l’interès per l’obra de l’artista i l’art contemporani entre la comunitat universitària. La vigència és de quatre anys.

Mitjançant aquest acord marc es crea la Càtedra Fundació Joan Miró – UPF d’Art Contemporani, per tal que els especialistes i acadèmics desenvolupin projectes d’intercanvi i suma de coneixement. El projecte també busca propiciar l’estudi de l’obra de Miró i les fons del museu entre els alumnes, i potenciar les relacions de la Universitat amb el seu entorn cultural.

Per altra banda, la Fundació Miró cedeix temporalment a la Pompeu Fabra dues obres de la seva col·lecció que s’integraran a l’UPF Art Track i es presentaran durant un any a l’Espai Tàpies del campus de la Ciutadella.

Finalment, la Fundació cedeix en comodat a la Biblioteca General de la UPF 11.327 exemplars de la seva col·lecció bibliogràfica d’art per un període de deu anys. Es tracta de fons provinents de la Biblioteca Jacques Dupin de la Fundació, especialitzada en Joan Miró, en la història i l’arquitectura de l’entitat i en l’art dels segles XX i XXI.

En els propers mesos, la Fundació Joan Miró i la Universitat Pompeu Fabra impulsaran altres iniciatives i projectes de recerca i artístics.