El Procicat ha aprovat reduir les restriccions en l’àmbit cultural a Barcelona i una quinzena de poblacions de l’àrea metropolitana. En concret, es permet que els equipaments culturals puguin obrir fins al 70% del seu aforament, quan fins ara es limitava al 50%. El Procicat ha demanat al sector cultural extremar els controls en les zones comunes dels equipaments per evitar aglomeracions.

A més de la ciutat de Barcelona, la mesura també afecta Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Castelldefels

El nou percentatge d’aforament en equipaments culturals també és aplicable a Granollers, Les Franqueses del Vallès i Canovelles, on el Procicat ha prorrogat 15 dies més la resta de restriccions.

La presa d’aquest acord és el fruit de les reunions mantingudes darrerament entre el Departament de Salut i Protecció Civil amb representants del Departament de Cultura.