La Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura ofereix la possibilitat de visitar virtualment el Palau Moja, la seva seu a la Rambla de Barcelona, amb motiu del 40è aniversari de la reinstauració de la Generalitat.

En concret, s’han creat dues visites virtuals diferents. Una primera visita lliure, combina la captació d’imatges del palau en 3D i la tecnologia de les panoràmiques en 360º, obra de Burzon*Comenge. En aquesta visita es poden veure els diferents espais del palau de forma conjunta, en perspectiva i des de dalt, amb desplaçaments lliures pels diferents espais, i la possibilitat de contemplar els detalls del seu interior. Cada una de les sales disposa de punts d’informació sobre la història i els personatges que el van habitar.

També es pot optar per una visita virtual guiada per les sales del Palau Moja, de la mà de Xavier Casado, guia oficial de la Generalitat. En aquest cas s’ha creat un recorregut en vídeo amb la mateixa tecnologia de la visita lliure, amb imatges de detall de les diferents estances que es visiten. El vídeo es pot veure al canal de YouTube de Patrimoni.

Per altra banda, hi ha publicat un 3D de la façana de l’edifici fet amb núvol de punts de captació làser d’Sketchfab (un repositori models 3D culturals) realitzat per Lluís González, tècnic en documentació 3D de la Direcció General del Patrimoni Cutural.

Finalment, també s’ha publicat una nova Història de Patrimoni que descobreix aquest escenari de novel·la per on van passar personatges il·lustres com Jacint Verdaguer, Sant Joan Bosco o Alfons XII.

Les quatre propostes que pretenen donar a conèixer aquest palau d’estil neoclàssic de la segona meitat del segles XVIII, creat a petició dels marquesos de Moja, i ocupat més tard pels marquesos de Comillas.