El projecte El poder, del Col·lectiu Nins, ha guanyat la vuitena edició del Premi Adrià Gual, convocat per l’Institut del Teatre i dotat amb 30.213,20 euros. El procés creatiu de la peça ja està en marxa i el resultat final es podrà veure en la propera edició del Grec Festival de Barcelona, el juliol de 2020.

El poder se centra en la violència i l’abús infantil amb la intenció de generar un discurs nou, allunyat de la víctima i centrat en la societat, a través del qual es pretén retornar a cadascú la responsabilitat que li pertoca. Els titelles i un espai escènic dominat per les desproporcions són alguns dels recursos amb què els creadors treballaran una poètica a mig camí entre l’imaginari i la realitat.

Al capdavant del Col·lectiu Nins hi ha la directora i dramaturga Queralt Riera, i les actrius Anabel Castan i Laura Calvet, que han unit forces per primera vegada. Riera diu que guanyar el Premi Adrià Gual “és una gran alegria i alhora una responsabilitat que reforça el nostre compromís amb l’art i el fet de vincular l’art amb temes socials, creant una reciprocitat”. La dramaturga ha agraït que un projecte centrat en un tema com els abusos infantils “tingui el suport institucional, sobretot perquè artísticament volem arriscar-nos”.

El Premi Adrià Gual va néixer el 2012 amb l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d’un muntatge d’arts escèniques a partir de projectes d’escenificació que combinin professionalitat, qualitat i creativitat.