L’associació Dones Visuals ha posat en marxa la segona edició d’Acció Viver, el programa d’acompanyament i assessorament per a projectes de llargmetratge de ficció i documental liderats per dones.

El programa es desenvoluparà al llarg de vuit mesos i s’estructura en dos retirs col·lectius de guió (en la primera edició era un de sol) i una trobada professional amb la indústria de l’audiovisual en el marc del D’A Film Festival de Barcelona.

El comitè de selecció d’Acció Viver escollirà un màxim de sis projectes. El termini per presentar candidatures finalitza el 23 de setembre.

El programa es dirigeix a guionistes i directores que hagin escrit un llargmetratge de ficció o documental, i que ja tinguin com a mínim una obra audiovisual estrenada i com a màxim dos llargmetratges.

La iniciativa té dos objectius principals: per una banda, promoure l’existència d’òperes primes liderades per dones; i per l’altra, donar continuïtat o consolidar trajectòries de professionals amb un o dos films.

Acció Curts

Dones Visuals també ha posat en marxa una nova edició d’Acció Curts, que consisteix en una jornada professionals de pitchings i one-to-one dirigida a dones amb projectes de curtmetratge, en el marc del festival L’Alternativa. Dels 12 projectes que participin, durant el certamen se’n premiarà un. El termini per presentar candidatures finalitza el 30 de setembre.