El Consell Executiu ha aprovat el nomenament de Joaquim Borràs Gómez com a director general del Patrimoni Cultural. L’arxiver i historiador ocupa la vacant deixada per Sònia Hernàndez Almodóvar, que a l’agost va ser nomenada nova consellera de Cultura. Alhora, Borràs també assumeix la direcció de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

Joaquim Borràs fins ara ha estat subdirector general d’arxius i gestió documental del Departament de Cultura. Anteriorment va ser l’arxiver en cap de l’Ajuntament de Barcelona (2006-2023), cap de l’arxiu de la Universitat Pompeu Fabra (1991-2006), responsable de l’arxiu general de l’ITEC – Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (1989-1991) i arxiver del Palau de la Música Catalana (1984-1989).

A més, Borràs ha format part de l’equip docent del Màster d’Arxivística de la Universitat Autònoma i la Universitat Rovira Virgili, i ha col·laborat en cursos d’especialització amb diferents universitats d’arreu.

Al llarg de la seva trajectòria ha presentat ponències i publicacions a revistes especialitzades en gestió documental, així com algunes monografies sobre arxivística, planificació estratègica i memòria històrica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram