El nou Govern presidit per Salvador Illa mantindrà algunes peces del seu antecessor. Així, al capdavant del Departament de Cultura se situa Sònia Hernández Almodóvar, directora general del Patrimoni Cultural des de març de 2022. Relleva en el càrrec Natàlia Garriga, qui va assumir el càrrec el maig de 2021.

Sònia Hernández és llicenciada en Geografia i Història i postgrau en Museus i Educació per la Universitat de Barcelona. Es va incorporar al Museu de les Aigües el 2005 com a cap d’exposicions i activitats, assumint-ne la direcció a partir de 2011 fins al 2022. A més, des de 2020 també va ser directora d’acció social d’Aigües de Barcelona.

Hernández també ha treballat com coordinadora de projectes museogràfics a Stoa – Planificació, Comunicació i Presentació del Patrimoni, i com a educadora, dissenyadora i consultora en projectes educatius per a diferents institucions com la Fundació “la Caixa”, el Museu d’Història de Catalunya o el Museu d’Història de Barcelona, i empreses culturals com Ciutar’t o Magma Cultura.

Francesc Xavier Vila, conseller de Política Lingüística

Per la seva part, Francesc Xavier Vila, fins ara secretari de Política Lingüística, continua al Govern com a conseller del ram, i deixa de dependre del Departament de Cultura. La creació del Departament de Política Lingüística forma part de l’acord entre PSC i ERC per a la investidura de Salvador Illa com a nou president de la Generalitat.

Francesc Xavier Vila és catedràtic de sociolingüística catalana del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de Barcelona, el qual va dirigir des de novembre de 2017 fins al juny de 2021, quan va ser nomenat secretari de Política Lingüística.

Vila va ser director del CUSC – Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (2010-2021), i anteriorment havia estat el primer director de la Xarxa CRUSCAT (Coneixements, Representacions i Usos del català) de l’Institut d’Estudis Catalans (2004-2009).

Al llarg de la seva trajectòria, ha impartit docència en diverses universitats nacionals i estrangeres. El nou conseller de Política Lingüística té nombroses publicacions especialitzades en forma de llibres, capítols de llibre i articles en revistes, i també s’ha dedicat a la divulgació científica en forma d’articles a la premsa, conferències i altres activitats.

Sònia Hernández, nova directora general de Patrimoni Cultural
Natàlia Garriga serà la nova consellera de Cultura
Francesc Xavier Vila, nou secretari de Política Lingüística

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram