El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha posat en marxa la convocatòria de la 36a edició dels Premis CAC a la investigació sobre comunicació audiovisual, que presenten novetats.

Enguany, els guardons s’estructuren en dues categories diferenciades, cadascuna dotada amb 3.500 euros: el premi de tema obert i el premi de tema específic. Anteriorment, hi havia una sola modalitat, amb un primer premi dotat amb 5.000 euros i un segon de 2.000.

Al premi de tema obert s’hi poden presentar investigacions sobre qualsevol temàtica vinculada als serveis de comunicació audiovisual en el sentit més ampli del concepte, amb independència del suport (ràdio, televisió, cinema, internet), la tecnologia i la plataforma de distribució emprats.

Mentre que el premi de tema específic es dirigeix a recerques sobre prospectiva i futur de l’audiovisual que investiguin aspectes innovadors i transformadors de la comunicació (tecnològics, regulatoris, econòmics, educatius, de producció, de distribució, d’ús i de consum).

Termini fins al 14 d’octubre

Es poden presentar investigacions en català, aranès, castellà o anglès. Tots els treballs poden estar elaborats des de qualsevol disciplina o àrea de coneixement, com ara la comunicació, el dret, l’economia, la ciència política o la sociologia, entre d’altres. El termini per presentar investigacions finalitza el 14 d’octubre.

El jurat valorarà especialment les recerques que aportin conclusions i resultats que tinguin una aplicabilitat pràctica en el sector de la indústria i el sistema audiovisual català.

També es consideraran positivament els treballs que incorporin la perspectiva de gènere (ja sigui en la temàtica, el plantejament, el desenvolupament o l’aplicació), les recerques que facin un ús no sexista ni estereotipat del llenguatge, així com les temàtiques relacionades amb la comunicació i els principis i les llibertats que recull la Declaració Universal dels Drets Humans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram