El museòleg i antropòleg Carles García Hermosilla serà el nou director del Museu d’Història de Barcelona a partir de l’1 de desembre de 2024. L’actual director del Museu del Ter de Manlleu ha estat escollit per concurs i substituirà Joan Roca, que es jubila.

El projecte que García Hermosilla ha presentat per dirigir el MUHBA es caracteritza per “la seva mirada transversal en l’àmbit històric i territorial, el rigor en la recerca, la seva sensibilitat social i la seva vocació educativa”, assenyala l’Institut de Cultura de Barcelona.

La comissió de valoració del procés selectiu ha destacat factors com la seva “experiència contrastada en la gestió patrimonial i museística”, així com la seva “capacitat d’articulació a nivell nacional i internacional”.

Carles García Hermosilla ha dirigit el Museu del Ter durant els darrers 20 anys. “Durant aquest temps, el museu s’ha destacat per transcendir el seu caràcter de centre local d’història industrial i convertir-se en un referent social i territorial, establint vincles amb altres museus, associacions d’estudis locals i centres educatius d’arreu de Catalunya”, destaca l’ICUB.

El nou director del MUHBA és autor de nombroses publicacions en els àmbits de la museologia i la cultura popular.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha reunit aquest dilluns amb Garcia Hermosilla i ha destacat que la seva tria “assegura el rigor que se li pressuposa al MUHBA, alhora que en potencia la dimensió social per a que tots els barcelonins i barcelonines puguem entendre millor el present, el passat i el futur de la nostra ciutat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram