La Setmana del Llibre en Català ha presentat la seva 42a edició, que se celebrarà del 20 al 29 de setembre a Barcelona, i ha anunciat els guanyadors de dos guardons que s’atorgaran durant el certamen.

Per una banda, s’ha concedit la 29a edició del Premi Trajectòria a la il·lustradora Pilarín Bayés. El jurat, format per les associacions del sector del llibre i per periodistes culturals, ha decidit distinguir Bayés “per la importància de la seva obra, amb més de 1.000 llibres il·lustrats i per la seva participació activa en el procés de recuperació de la llengua i la cultura catalanes”. La il·lustradora rebrà el guardó en un acte especial el 25 de setembre a l’escenari principal de La Setmana.

A més, la junta d’Editors.cat ha decidit atorgar el 4t Premi Difusió al periodista Marc Giró, per la seva tasca divulgativa del llibre en català a partir del programa de ràdio Vostè primer que dirigeix i presenta a RAC1. Giró rebrà el guardó el 22 de setembre.

Canvi de dates i ubicació

A causa de la Copa Amèrica, enguany La Setmana del Llibre en Català ha d’endarrerir la seva celebració, i es farà coincidint amb la Festa Major de Barcelona, quan abans ho feia amb la Diada Nacional de Catalunya.

A més, també ha deixar el Moll de la Fusta, on s’havia celebrat els quatre anys anteriors, i traslladar-se al passeig Lluís Companys, ocupant des de l’Arc del Triomf fins al parc de la Ciutadella.

El nou emplaçament tindrà uns 6.500 metres quadrats on s’hi encabiran 298 expositors, entre segells editorials (247), llibreries (22), institucions (19), universitats (9) i distribuïdores (1).

Al recinte de La Setmana del Llibre en Català també hi haurà tres escenaris, un espai expositiu de la Institució de les Lletres Catalanes, i la carpa de l’APPEC Editors de Revistes i Digitals, entre d’altres. Durant el certamen s’han programat prop de 270 activitats per a tots els públics.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram