El Disseny Hub Barcelona acull els dies 17 i 18 de juliol la segona edició del FFLASH-HUB – Film Festivals Learning and Sharing Hub, una trobada internacional organitzada per Catalunya Film Festivals. Es tracta d’un congrés dirigit a professionals de totes les àrees de festivals i mostres de cinema destinat a la formació, l’intercanvi d’experiències i la creació de xarxa per impulsar el creixement, la internacionalització i l’enfortiment del sector. La primera edició es va celebrar el setembre de 2022.

El programa inclou conferències, tallers, taules rodones i espais de networking. Així, les jornades abordaran les millors pràctiques de programació cinematogràfica, mercat audiovisual, i sostenibilitat econòmica i mediambiental. També s’hi tractaran aspectes pràctics de la gestió de festivals de cinema i indústries creatives com el desenvolupament efectiu i sostenible d’esdeveniments, qüestions legals i de propietat intel·lectual, comunicació, màrqueting, relacions públiques i patrocini, entre altres.

Entre la programació, es destaca la col·laboració de Catalunya Film Festivals amb l’Acadèmia de Cinema Català per adaptar el protocol de prevenció de violències masclistes en els festivals i mostres de cinema, iniciant un procés de diagnosi per detectar punts crítics i desenvolupar un protocol específic. També s’aprofundirà en la salut mental i el benestar en els festivals de cinema, identificant perills, abordant la precarietat i presentant mesures de prevenció per promoure entorns de treball més saludables.

Un altre taller explorarà l’ús pràctic de la intel·ligència artificial en projectes culturals, oferint eines concretes, centrant-se en l’automatització de treballs i les consideracions ètiques. Com a tancament, s’analitzarà el Pacte de Cultura Sostenible, destacant els progressos i reptes en la seva implementació en els festivals de cinema, compartint exemples concrets, i proposant projectes futurs per avançar cap a una cultura més sostenible.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram