L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural ha obert la convocatòria per a la concessió de beques per a la creació de sèries de vídeos en català o en occità per a xarxes socials per al període 2024-2025. La dotació és de 312.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 6 de juny.

La finalitat d’aquesta nova línia de beques impulsada pel Departament de Cultura és promoure la creació, la publicació, la difusió i la promoció de sèries de vídeos de creadors de continguts digitals en català o en occità.

En concret, s’han convocat 24 beques: vuit per a una sèrie de com a mínim 18 vídeos, i 16 per fer una sèrie de com a mínim nou vídeos. La primera modalitat està dotada amb 19.500 euros cada beca i estableix una dedicació mínima de 18 mesos, i la segona amb 9.750 euros i una dedicació de nou mesos.

El projecte de la beca s’ha de dur a terme entre l’1 de gener de 2024 i el 30 de setembre de 2025.

Com a requisits, cada episodi de la sèrie de vídeos ha de tenir una durada mínima de 5 minuts i màxima de 90. A més, la conducció ha de ser en la seva totalitat en català o en occità, i el contingut lingüístic (locució, retolació, entrevistes, etc.) ha de ser com a mínim un 90% en català o en occità.

Pel que fa als continguts, es valoraran especialment les propostes de vídeos que tractin sobre cultura, llengua, esports, e-sports, moda, visibilització del territori o continguts educatius.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram