Foto: Pere Francesch / ACN

Ilya Pérdigo Kerrigan, fundador i editor de Clandestina Editorial, ha assumit la presidència de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana per la seva condició de vicepresident primer. Relleva Joan Abellà Barril (Grup Enciclopèdia), qui va accedir al càrrec el gener de 2022, i ara el deixa per “motius professionals”, segons l’entitat.

Una altra versió apunta a la greu problemàtica en el subministrament de llibres des de l’agost de 2022, quan les distribuïdores Àgora i Les Punxes es van fusionar creant Entredos Logistics, de la qual Abellà també n’és director general, a més d’Enciclopèdia. Per això, diverses editorials, principalment mitjanes i petites, haurien demanat la seva dimissió.

Fonts del sector han explicat a l’ACN que moltes editorials estan “arruïnades” per la mala gestió d’Entredos, i entenen que un dels seus directius no podia estar al capdavant d’Editors.cat. A més, lamenten que els problemes encara no s’han solucionat, que hi ha molts llibres perduts i no els han donat explicacions.

El relleu a Editors.cat ha provocat que Reina Duarte Santamaría (Edebé Educación) passi de la vicepresidència segona a la primera; Anna Sagristà Mas (Grup Promotor/Santillana) de la tercera a la segona, i Jordi Ferré Blasco (Imatge 9 – Cossetània Edicions) de vocal a vicepresident tercer.

La resta de la junta la completen els vocals Jaume Ciurana Llevadot (Símbol), Sílvia Fornells Martí (Penguin Random House), Joan Carles Girbés Aparisi (Grup Som*), Silvio Muñoz de Gispert (Editorial Vicens Vives), Isabel Obiols Penelas (Anagrama Editorial), Eulàlia Pagès Valls (Pagès Editors), Alba Puig Romañach (Editorial Mediterrània), Emili Rosales Castellà (Grup 62) i Marc Senabre Camarasa (Bromera), amb Josep Lafarga Sarrà com a secretari general.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram