Foto: Pep Herrero

L’artista vietnamita Tuan Andrew Nguyen ha guanyat la vuitena edició del Premi Joan Miró, dotat amb 50.000 euros i la producció d’una exposició monogràfica el 2024 a la Fundació Joan Miró de Barcelona.

El jurat ha destacat “la bellesa encisadora, la poesia i la sensualitat” dels projectes fílmics i escultòrics de Nguyen, així com les “commovedores expressions performatives que aborden temes difícils vinculats a la història, la memòria col·lectiva i l’impacte del colonialisme”.

El veredicte també ressalta “la rellevància social, política i ambiental” dels seus projectes. “La seva subtilesa li permet abordar alguns dels episodis més difícils de la història moderna amb una claredat lúdica i poètica alhora”, afegeix.

Enguany, el Premi Joan Miró ha estat recuperat gràcies suport de l’entitat filantròpica Stavros Niarchos Foundation, que es fa càrrec de la dotació econòmica i la producció de l’exposició. El guardó, de periodicitat biennal, no se celebrava des de 2019.

El jurat estava format per Hoor Al Qasimi, presidenta i directora de la Sharjah Art Foundation dels Emirats Àrabs Units; Katerina Gregos, directora artística del Museu Nacional d’Art Contemporani d’Atenes; Haeju Kim, comissària en cap del Singapore Art Museum, Singapur; Ann-Sofi Noring, antiga codirectora del Moderna Museet d’Estocolm i membre de la junta de la Reial Acadèmia Sueca de Belles Arts, i Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram