Aquest mes, la galeria d’art Anquins de Reus fa 50 anys. Per commemorar l’efemèride, ha preparat un programa d’activitats que inclou exposicions i l’edició del llibre, amb l’objectiu de posar en valor la dinamització cultural desenvolupada durant cinc dècades.

L’acte central de la celebració tindrà lloc divendres 24 de març. A les 19 h, a Anquins s’inaugurarà Vincles, una exposició de pintures i escultures creades per a l’ocasió de 50 artistes vinculats a la galeria (visitable fins al 13 de maig).

Posteriorment, a les 20.15 h, a l’espai Cal Massó es presentarà 50 anys d’art (fins al 14 d’abril), una exposició sobre la trajectòria d’Anquins a través d’un vídeo d’entrevistes a testimonis, d’un timeline que ocuparà els murs de la sala on s’exposaran fotografies i catàlegs, i del llibre commemoratiu Crònica d’una galeria particular.

Trajectòria

Anquins és l’acrònim d’Antoni Quinteiro, fundador juntament amb la seva esposa Pepita Giner, que la va dirigir els primers 20 anys. La galeria obrir portes a Reus el març de 1973 amb la voluntat de recuperar el protagonisme que havia tingut la vida artística a la ciutat a finals del segle XIX i fins a la Guerra Civil.

Entre 1983 i 1992, l’Anquins es va consolidar com a galeria, i de 1993 a 2000 va passar per una etapa de relleu generacional degut al decés de Giner, agafant el timó Pepa Quinteiro. Amb la nova direcció assentada, va travessar una etapa de creixement (2001-2007), amb la reforma de la galeria; l’obertura d’una segona sala, l’Artloft, i apostant per l’expansió internacional.

En la darrera dècada, l’Anquins ha fet el salt definitiu al món de l’art online i ha consolidat la internacionalització, amb una intensificació la seva presència en fires d’art d’Europa i Amèrica.

Al llarg de 50 anys, l’Anquins ha organitzat més de 600 exposicions i ha participat en 70 fires internacionals, una intensa trajectòria explicada i documentada en el llibre commemoratiu Crònica d’una galeria particular, escrit per la periodista Tate Cabré.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram