El proper 1 de juny, el Parc del Fòrum de Barcelona acollirà la cinquena edició a l’Estat del festival itinerant Sonisphere, amb un cartell encapçalat per l’històric grup de heavy Iron Maiden. Ho fa després de tres anys d’absència per les traves que els havien posat els gestors del recinte.

El juliol del 2009, en la seva primera edició, el festival europeu va congregar al Fòrum 41.863 persones amb Metallica com a principal reclam, però en les tres edicions següents el Sonisphere es va haver de traslladar a Getafe.

Un canvi d’emplaçament a contracor, doncs els responsables de la marca britànica estaven entossudits en seguir programant el festival a Barcelona, cosa que van intentar any rere any. Però malgrat la bona acollida de públic i la manca d’incidents de la primera edició, es van topar amb moltes dificultats per part dels gestors del Parc del Fòrum, que potser creien que un festival de rock dur i heavy no s’adeia amb la imatge moderna, de disseny i/o multicultural de Barcelona.

Enguany, però, els organitzadors han aconseguit que el certamen torni a la capital catalana. La desaparició de les traves d’anteriors anys no se sap si ha estat causada pels canvis en la direcció de Barcelona Serveis Municipals, perquè han variat els criteris d’acceptació d’esdeveniments, o simplement perquè en plena crisi no es poden anar rebutjant ingressos amb tanta alegria, encara que aquests provinguin d’un festival metàlic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram