El CaixaForum de Barcelona va acollir dijous el darrer dels actes de lliurament de premis de la 14a edició del concurs literari AMIC-Ficcions, laventura de crear històries, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació. Enguany, el concurs l’ha guanyat Jana Cuch Guillén, de l’INS Jaume Balmes de Barcelona, amb el relat La vida que no vaig viure.

En la segona posició hi ha un triple empat: Emma Martín Guasch, de l’Escola Vedruna de Vilafranca del Penedès, per Unes últimes paraules; Daniel Endrino Sánchez i Roger Hernando Harto de l’INS Manuel Vázquez Montalbán de Sant Adrià de Besòs per L’endemà, i Júlia Pelegrí Mancebo de l’INS Vallvera de Salt amb Vals a dos.

L’acte de lliurament al CaixaForum va comptar amb l’assistència de més de 320 persones de Catalunya, Aragó, País Valencià, Illes Balears Catalunya Nord.

En l’acte, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Francesc Xavier Vila, va agrair que “any rere any els participants del concurs AMIC-Ficcions renovin la confiança intergeneracional, ja que aconsegueixen que centenars de joves, que presumptament viuen allunyats de l’escriptura, demostrin que no és veritat i omplin de confiança el futur”.

Per la seva part, el president de l’AMIC, Ramon Grau, va valorar positivament el nou rècord de participació del concurs, i va remarca que la iniciativa aporta “joventut, creativitat, escriptura, lectura, talent i treball en equip, valors que l’AMIC vol preservar i continuar potenciant”.

Participació de rècord

Enguany, AMIC-Ficcions ha comptat amb una participació de 4.493 alumnes de 284 centres educatius. Aquests joves d’entre 14 i 18 anys provenen de Catalunya (3.102), País Valencià (793), les Illes Balears (463), l’Aragó (110), i Catalunya Nord (25).

De les més de 1.780 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat va seleccionar 200 grups finalistes: 121 de Catalunya i Catalunya Nord (amb 181 joves), 41 del País Valencià (64 nois i noies), 33 de les Illes Balears (53 alumnes) i 5 grups de l’Aragó (11 alumnes).

Funcionament

El concurs es desenvolupa a través del web ficcions.cat. Prenent cinc inicis de novel·la, els participants han de crear un relat dividit en tres capítols i penjar-los al portal seguint el calendari d’entrega.

Enguany les obres escollides, són: La memòria de larbre de Tina Vallès; Els desperfectes d’Irene Pujadas; Com llàgrimes en la pluja de Jordi Sierra i Fabra; Asfíxia de Chuck Palahnuik, i La filla del rei dHongria d’autoria anònima.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram