El PSOE ha aconseguit que el Congrés dels Diputats aprovés el Projecte de llei general de comunicació audiovisual, però finalment ho ha fet gràcies a l’abstenció del PP, ja que Esquerra finalment hi ha votat en contra i Unides Podem s’ha abstingut. Ara la tramitació de la normativa continuarà al Senat.

El vot contrari dels republicans ha estat motivat per la negativa socialista de retirar el canvi (pactat la setmana passada amb PP i Ciutadans) que modifica definició de productora independent, i no acceptar una esmena transaccional registrada per Unides Podem, ERC i Bildu per recuperar-ne el sentit original, tal i com reclamava el sector.

Així doncs, el Projecte de llei finalment s’ha aprovat amb els vots a favor de PSOE i PNB, l’abstenció de Podem, PP i Cs, i el vot contrari d’ERC i Bildu, a més de Junts per Catalunya, PDeCAT i CUP, en aquest cas ja previst perquè la normativa no protegeix suficientment la llengua catalana en l’audiovisual.

Les productores independents consideren que el canvi introduït la setmana passada en el darrer moment implica “conseqüències molt greus” per al sector, ja que podran ser considerades com a tals les filials de cadenes de televisió i plataformes audiovisuals, que podrien optar a les bonificacions contemplades en la nova normativa, i per tant acabarien beneficiant als grans grups.

Ara el Projecte de llei general de comunicació audiovisual arribarà al Senat, on se seguirà el procediment de debat en ponència, comissió i ple. La cambra alta podrà aprovar el text actual, presentar esmenes o vetar-lo. Els dos darrers supòsits, la iniciativa tornaria al Congrés.

Un esmena en la llei audiovisual amenaça les productores independents
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram