El Gran Teatre del Liceu treballa per obrir una segona seu al Port de Barcelona, en l’espai que ocupava el cinema Imax, que va tancar el 2014. El projecte pren forma després que l’aliança amb l’Hermitage per crear un hub cultural al front marítim no fructifiqués.

Aquest dimecres, la comissió executiva del Liceu ha donat suport a seguir treballant en els estudis tècnics i econòmics necessaris per constatar la viabilitat del nou projecte, batejat com a Liceu Mar, una proposta resultant de converses prèvies amb el Port i l’Ajuntament de Barcelona. Les tres parts treballaran en l’avantprojecte del nou equipament.

La segona seu és un “eix estratègic” per al Liceu, i la pretensió és que sigui “un espai polivalent i dinamitzador de la ciutat de Barcelona, obert a tota la ciutadania”, assenyala en un comunicat. El teatre explica que el nou equipament permetria complementar l’activitat educativa i d’El Petit Liceu; fixar una temporada estable de dansa; programar òperes de cambra, i comptar amb una seu per al Centre d’Òpera de Nova Creació. Aquest nou ens impulsaria la nova òpera des de tots els seus àmbits: composició, dramatúrgia, direcció d’escena, etc.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram