El festival Primavera Sound es continua expandint i l’any que ve tindrà una edició a Santiago de Xile en coproducció amb Rock Stgo. En concret, del 7 al 13 de novembre exportarà el model de festival urbà, amb concerts en diversos espais de la ciutat durant la setmana, i concentrant la programació central el cap de setmana al parc Bicentenario de Cerrillos.

Santiago serà doncs la tercera ciutat que acull el Primavera Sound fora de Barcelona. La primera va ser Porto el 2012, que celebrarà la novena edició del 9 a l’11 de juny. I la segona és Los Angeles, que havia programat la primera edició per al setembre de l’any passat, però que per la pandèmia finalment tindrà lloc del 12 al 18 de setembre de 2022.

“La relació entre Primavera Sound i Xile ve de lluny, però no només per tots els grans artistes xilens que han passat pel festival. Sempre hi ha hagut una gran relació amb institucions xilenes i, de fet, Xile és un dels països que més vegades ens ha acompanyat a Barcelona dins del marc de Primavera Pro”, explica Gabi Ruiz, codirector del festival. “Un Primavera Sound a Santiago és la millor manera de portar aquesta relació al següent nivell i continuar creant comunitat. Un Primavera Sound a Xile era, doncs, necessari. Havia de passar”, rebla.

“Que el festival més important d’Europa hagi triat Xile com a destí ens omple d’orgull, però no és una cosa atzarosa”, comenta Felipe Araya, director general de Rock Stgo. “Ens parla d’una indústria nacional sòlida que s’ha professionalitzat de la mà de grans artistes locals i de tècnics de primer nivell. D’altra banda, els parcs amb què compta la Regió Metropolitana, sota l’eficient gestió de ParqueMet, específicament el Bicentenari de Cerrillos, ens donen l’oportunitat de fer un festival d’aquesta envergadura. Que els espais públics del país s’obrin a lliurar experiències musicals com aquesta a tota la ciutadania és una de les raons per les quals festivals internacionals aterren amb confiança al nostre país”, afegeix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram