L’escriptor Don Winslow ha estat guardonat amb la 17a edició del Premi Pepe Carvalho, atorgat per l’Ajuntament de Barcelona per reconèixer la trajectòria literària en l’àmbit de la novel·la negra.

El jurat ha destacat que Winslow “ha bastit una obra monumental per a retratar-nos el món, ja sigui desplegant sagues que abasten generacions, sovint dures de llegir, imprescindibles, ja sigui amb obres singulars que pouen de la realitat per a convertir-se en implacable cop de puny literari”.

També es ressalta la seva capacitat per “transformar la investigació i la informació en material de creació, per presentar en format de ficció (de ficció realista), cruament, directament, magistralment, alguns dels defectes estructurals de les societats occidentals”, apunta el veredicte.

“La corrupció policial i política, els càrtels de la droga, els seus efectes, la guerra bruta, la hipocresia benpensant són explicats a les novel·les de Winslow des del punt de vista del policia, el traficant, el ionqui, amb informació directa, punyent, vívida. Sense filtres. Sense artifici. Amb ambició alta i voluntat d’impacte. I ho aconsegueix”, rebla el jurat.

Don Winslow rebrà el Premi Pepe Carvalho en el marc de la propera edició del festival BCNegra, que tindrà lloc del 3 al 13 de febrer.

El jurat estava presidit per Carlos Zanón i integrat per Anna Abella, Núria Cadenes, Rosa Ribas, Daniel Vázquez Sallés i Sergio Vila-Sanjuán.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram