El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha advertit que cal concretar la protecció del català en la llei audiovisual espanyola abans d’encarar el debat sobre els Pressupostos Generals de l’Estat. Aragonès considera “important” i “absolutament necessari” que la nova normativa es pugui “resoldre” i “desbloquejar” (blindant el català) abans de la tramitació dels comptes estatals. Així ho ha afirmat en una roda de premsa al Palau de la Generalitat després de reunir-se amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol.

Aragonès ha remarcat que, si en els esborranys de la llei audiovisual estatal es protegeix el castellà amb quotes, la llengua catalana també ho hauria d’estar. “Aquest és un dels principals reptes”, ha dit al respecte. Així doncs, la “protecció” del català ha de quedar “aclarit i reflectit” en el text del projecte de llei per després poder “encarar la resta de debats, també el dels pressupostos”, ha afegit.

Malgrat el president ha exigit blindar el català abans de la tramitació dels PGE, no ha valorat si Esquerra ha de presentar o no una esmena a la totalitat: “La qüestió de l’audiovisual no es vincula directament als pressupostos de l’Estat, però és absolutament rellevant i necessari que es desbloquegi favorablement”, ha apuntat.

En la reunió amb Francina Armengol, també han abordat la qüestió de l’audiovisual, coincidint en la necessitat que ambdues administracions cooperin per enfortir la indústria en català, així com les respectives ràdios i televisions públiques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram