Foto: Pere Francesch / ACN

Guillem, de l’escriptora i periodista Núria Cadenes, ha guanyat el Premi Lletra d’Or al millor llibre en llengua catalana publicat durant el 2020. El jurat del guardó ha destacat la importància d’aquesta novel·la per “encarar una situació d’injustícia històrica, malauradament vigent, posant al servei del relat una gran tasca de recerca i documentació i una sensibilitat i un estil literari completament genuïns”.

El llibre relata la història de Guillem Agulló (Burjassot, 1974 – Montanejos, 1993), l’antifeixista assassinat per un grup de neonazis. Segons l’editorial Amsterdam, la novel·la ha arribat a la cinquena edició i supera els 10.000 exemplars venuts.

El Premi Lletra d’Or és una distinció privada i independent de qualsevol institució o empresa editorial que es concedeix a Barcelona des del 1956 al millor llibre en català publicat l’any anterior.

En aquesta edició el jurat estava format per Sebastià Alzamora, Míriam Cano, Llucia Ramis, Andreu Gomila, Jordi Nopca, Bel Olid, Cristina Clemente i Pau Miró.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram