El Ministeri de Cultura ha tancat l’expedient que tenia obert contra la Societat General d’Autors i Editors des de per incomplir un seguit de requisits legals que afectaven la normativa interna i el correcte funcionament com a entitat de gestió. La decisió del Ministeri, amb la qual dona per tancat l’expedient, s’ha pres després que la SGAE s’hagi adaptat als ordenaments jurídics espanyol i europeu.

La SGAE destaca que amb el tancament de l’expedient i la readmissió al març a la Confederació Internacional de Societats d’Autors i Compositors culmina el seu procés de renovació institucional iniciat l’abril de 2020. Des d’aleshores, l’entitat ha reformat els seus estatuts, ha traslladat el poder exeuctiu a la direcció tècnica, i ha introduït canvis en els sistemes de repartiment, entre d’altres.

“Vull agrair la plena disposició de l’equip tècnic del Ministeri, que ens ha acompanyat en aquest procés de normalització institucional, l’esforç de tot el personal tècnic de l’entitat per posar al dia la institució, i la unió del col·lectiu autoral. Ells han fet possible aquesta adaptació en poc més d’un any»“, ha expressat el president de la SGAE, Antonio Onetti.

“Hem posat les bases fonamentals per tenir una SGAE més plural i democràtica, basada en el bé comú. Ara hem d’avançar en la transformació digital i cultural de l’entitat, amb l’objectiu d’optimitzar la nostra eficiència en la gestió dels drets dels nostres socis”, ha afegit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram