L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions per compensar les pèrdues de les sales d’exhibició cinematogràfica de Catalunya pel seu tancament forçós fins al 25 d’abril de 2020 a causa de les mesures establertes per la pandèmia de la Covid-19. La dotació és de 2.000.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza l’1 de juny.

El període subvencionable és del 15 al 25 d’abril per a les empreses i les entitats privades que gestionin una sala d’exhibició cinematogràfica a Catalunya, i del 14 de març al 25 d’abril per a les entitats públiques.

L’objecte d’aquesta l’ínia d’ajuts és contribuir econòmicament a compensar les pèrdues per la impossibilitat de recaptació corresponent al rendiment de taquilla de les sales de cinema del pel seu tancament fa un any.

Com a requisits, les sales no poden haver tramitat cap expedient de regulació d’ocupació des de la declaració de l’estat d’alarma, i han de continuar en l’exercici de la seva activitat, independentment que s’hagi interromput temporalment per la crisi sanitària.

L’import de la subvenció serà equivalent al 65% del rendiment de taquilla de la sala que facturés més de 3.000 euros en el mateix període de 2019 o al 100% de la que facturés menys. En tot cas, la quantia màxima de la subvenció és de 50.000 euros per cada sala d’exhibició cinematogràfica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram