El Govern ha aprovat una nova partida per al sector cultural de 7,2 milions d’euros per pal·liar l’impacte de les restriccions per frenar la propagació de la Covid-19. Per una banda es crearan línies de subvencions per compensar les pèrdues econòmiques derivades de les devolucions d’entrades a causa del confinament comarcal que s’aplica des del 9 d’abril i per la cancel·lació sobtada d’activitats per imponderables mèdics derivats de la pandèmia.

A més, es donarà continuïtat a línies d’ajuts existents, com la de compensació de les pèrdues de les sales d’exhibició cinematogràfica pel seu tancament forçós, o la de compensació per les limitacions d’aforaments.

Dels 7,2 milions, 4 es canalitzaran a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural i 3,2 milions mitjançant l’Institut de les Empreses Culturals. La nova partida aprovada té com a objectiu protegir el teixit cultural i donar-li suport. Les línies es convocaran durant el maig.

Els destinataris dels ajuts, seran:

  • Titulars públics i privats d’espais escènics per la compensació de la devolució de les entrades venudes.
  • Companyies d’arts escèniques per cancel·lació sobtada d’activitats
  • Artistes i altres treballadors de la cultura participants en festivals cancel·lats.
  • Promotors d’activitats culturals per la compensació de la devolució de les entrades venudes en festivals i programacions d’arts en viu i audiovisuals
  • Sales d’exhibició cinematogràfiques.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram