L’Ajuntament de Barcelona ha prescindit de Montserrat Iniesta com a directora d’El Born Centre de Cultura i Memòria per “disfuncions en el lideratge tant del projecte cultural com de gestió interna”. L’antropòloga i museòloga dirigia l’equipament des de setembre de 2017 després d’haver guanyat el concurs públic.

Provisionalment, la direcció d’El Born CCM l’assumeix el director de Memòria, Història i Patrimoni de l’ICUB, Carles Vicente, fins a la resolució d’un nou concurs, del qual s’estan acabant de redactar les bases. La voluntat és convocar-lo a la primavera per tenir una nova direcció abans d’acabar l’any.

El principal objectiu de la nova direcció serà la implementació del Pla estratègic existent, el qual marca les línies a desenvolupar per l’equipament de 2018 a 2023.

El regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, ha explicat que Iniesta ha estat rellevada per unes disfuncions en el funcionament del centre que “tenen a veure amb la gestió de l’equip humà i el desplegament del seu projecte”, assenyala l’ACN. “Hem treballat amb ella per redreçar la situació a nivell de calendari i de gestió de l’equip humà, però no ha pogut ser i hem decidit prescindir de la seva direcció”, ha assenyalat.

Rabassa ha apuntat que el projecte d’Iniesta era “molt bo i que encaixava i que encara encaixa amb el Born, i aquest llegat que ens deixa la directora és perfectament vàlid pel futur”. En aquest sentit, ha assenyalat que es garantirà la “continuïtat del projecte”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram