La Fundació del Gran Teatre del Liceu ha tancat amb “equilibri econòmic” la temporada 2019-2020, i ja és la sisena consecutiva que ho fa. Dimecres el patronat va aprovar per unanimitat uns comptes que registren un resultat positiu de 70.097 euros tot i l’impacte de la pandèmia de la Covid-19 en bona part del curs.

La passada temporada, el Liceu va tenir uns ingressos de 40 milions d’euros, 9,2 milions per sota de la previsió. Per la seva part, les despeses es van reduir fins als 39,9 milions, 7,3 menys dels pressupostats.

El Liceu assenyala en un comunicat que les administracions públiques han estat un “eix fonamental” per salvar econòmicament una temporada marcada per la crisi sanitària. “El seu compromís al costat del Teatre ha estat crucial, cobrint el dèficit de 700.000 euros per poder seguir caminant cap el futur”, admet.

Amb tot, la pèrdua d’ingressos no permetrà cobrir el deute històric corresponent al període afectat per la pandèmia i, per aquest motiu, el patronat va acordar sol·licitar un crèdit ICO Covid-19 de 4,5 milions que es cancel·larà en les tres properes temporades.

El suport de mecenes i abonats

El Liceu també destaca el paper “clau” d’empreses i benefactors i d’abonats per tancar la temporada amb equilibri. Malgrat la crisi generada per la pandèmia, empreses i benefactors han mantingut unes aportacions de 6,4 milions.

Per la seva part, els abonats i el públic van donar a fons perdut o pagar a compte de la següent temporada (l’actual) 3,2 milions, un 56,2% de l’import que el Liceu havia de retornar pels abonaments i entrades ja pagades i que els espectadors no van poder gaudir per la suspensió de l’activitat. Dels 3,2 milions, un 11,3% va ser per donacions a fons perdut (360.684,21 euros), i un 88,7% com a pagament a compte de la temporada 2020-2021 (2,9 milions).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram