L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma ha fet públics els guanyadors dels Premis Ciutat de Palma en l’edició més concorreguda de la seva història. L’obra Set dies de Miquel Horrach Munar, ha guanyat el Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de Novel·la (dotat amb 26.000 euros); El coure sota el Hudson d’Albert Garcia Elena, el Premi Joan Alcover de Poesia (12.000 euros), i Las olimpiadas del sufrimiento, de Gonzalo Aeneas i Enric Pujadas, el Premi Ciutat de Palma de Còmic (10.000 euros).

Per la seva part, Joana Gomila Sansó i Laia Vallès han estat distingides amb el Premi Bonet de Sant Pere de Música (dotat amb 6.000 euros) pel disc Paradís, mentre que el Colectivo Banana-Ros s’ha endut el Premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques (6.000 euros) per l’obra Guaret.

Enguany, el Premi Antoni Gelabert d’Arts Visuals (12.000 euros) ha estat per a Sueños de Gonzalo Elvira, mentre Núria Abad i Marta Hierro han rebut el Premi Ciutat de Palma d’Audioviusals (6.000 euros) pel documental Dorothea i el Myotragus.

En aquesta edició s’estrenaven dos nous guardons: el Premi Ciutat de Palma Miquel dels Sants Oliver de Periodisme (dotat amb 3.000 euros), que ha guanyat el programa Zoom d’IB3 Televisió pel capítol Menors, risc i protecció, i el Premi Ciutat de Palma de Gastronomia (3.000 euros), que ha estat per a Bartomeu Arbona Figuerola del Fornet de la Soca.

Finalment, el projecte Gitanos. Història itinerant d’una ciutat i una illa, de Laura Jurado, ha guanyat el Premi Ciutat de Palma d’Investigació (dotat amb 6.000 euros).

El lliurament dels guardons s’ha ajornat fins al 27 de maig per la situació sanitària provocada per la Covid-19.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram