L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el desplegament d’una estratègia cultural per a la Rambla com a tret de sortida a la transformació d’aquesta via. L’objectiu principal és “reconnectar” el passeig amb el teixit veïnal i el conjunt de la ciutadania. En un context postcrisi sanitària, el consistori vol potenciar la Rambla com a epicentre cultural i comunitari de la recuperació de l’espai públic.

Una de les iniciatives prevista és la posada en marxa de Ràdio Rambles, en col·laboració amb la Xarxa de Radios Comunitàries de Barcelona i betevé, que emetrà des d’un quiosc de flors en desús. La nova emissora farà una convocatòria pública perquè entitats i institucions puguin disposar d’un programa radiofònic i un espai de trobada “on sociabilitzar experiències i aplegar les identitats de la Rambla”.

L’Ajuntament també projecta habilitar diversos espais a la via pública, les ‘àgores’, per tal de facilitar l’activitat cultural de proximitat. Per exemple, l’Àgora infantil estarà dinamitzada per la Biblioteca Andreu Nin i realitzada al Pla del Teatre amb activitats que potenciïn la mirada d’infant sobre la Rambla. Per la seva part, l’Àgora flors desenvoluparà un projecte formatiu i divulgatiu de la cultura de la flor, i l’Àgora musical acollirà actuacions a la plaça Reial.

Amb el mateix objectiu de situar la Rambla com a pol cultural de Barcelona, es potenciarà que esdeveniments culturals de ciutat tinguin ressò i presència en aquesta via.

Finalment, es desplegarà un treball amb els equipaments i les institucions culturals presents a la Rambla per aconseguir una major permeabilitat de les seves programacions cap al carrer i la ciutat, i de les iniciatives culturals del territori cap als seus espais.

Per a dur a terme el projecte, s’ha creat un equip de Cultura Rambles que tindrà com a espai de referència l’Oficina d’Atenció a la Cultura situada a la planta baixa del palau de la Virreina, des d’on es coordinaran totes aquestes accions culturals pensades per reforçar el vincle de la Rambla amb el veïnat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram