El videoartista taiwanès Hsu Che-Yu ha estat el guanyador del Premi de producció de videoart de la Fundació Han Nefkens – Loop Barcelona 2020, dotat amb 15.000 dòlars (uns 12.300 euros).

L’obra que produeixi Hsu Che-Yu es presentarà el novembre de 2021 a la Fundació Miró, coincidint amb la celebració del festival Loop Barcelona. La temporada 2021-2022 també es podrà veure al Centre d’Art Contemporain de Ginebra, a l’Inside-Out Art Museum de Beijing, al MOCA de Taipei i a l’ILHAM de Kuala Lumpur.

El jurat del Premi ha assenyalat que Hsu Che-Yu “construeix una enginyosa amalgama de tragèdies reals del nostre món mitjançant tecnologies que inclouen animació i cinema, per crear obres humanístiques que ens interpel·len”. En aquest sentit ha destacat “les seves estructures narratives sofisticades i complexes, així com la seva visió subversiva i poètica dels temes que tracta”.

El guardó, creat el 2018 per la Fundació Han Nefkens, té com a objectiu incrementar la producció artística contemporània en l’àmbit del videoart donant suport a artistes d’origen o nacionalitat asiàtics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram