El Festival Sâlmon< d’arts vives de Barcelona inicia una nova etapa amb una nova estructura organitzativa i de curadoria. Per primera vegada, el certamen està impulsat per quatre centres de creació: l’Antic Teatre, La Caldera,  el Graner i La Poderosa. D’aquesta manera, el Sâlmon< adopta un model d’organització horitzontal i col·lectiu, el qual sorgeix de la voluntat de contribuir, per una banda, a l’estabilitat d’un sector fràgil com el de les arts vives, i de l’altra, a lluitar contra la seva precarització agreujada per la crisi sanitària.

També per primer cop, els centres de creació impulsors del Sâlmon< han decidit pensar el festival de manera conjunta amb un grup de curadores que s’encarregaran de les edicions de 2021 i 2022, així com de la programació sostinguda entre ambdues cites.
Les curadores són Sofia Asencio, Bea Fernández, Ariadna Rodríguez i Iñaki Álvarez. A més, també s’incorpora un rol de mediació artística i organitzativa que assumeix la gestora cultural Dianelis Diéguez.

Edició de 2021

La novena edició del Sâlmon< tindrà un preàmbul de l’1 al 17 de febrer amb un laboratori en què cinc creadors experimentaran conjuntament al voltant del format televisiu a la Fabra i Coats Fàbrica de Creació.

El festival se celebrarà del 17 al 21 de febrer al Mercat de les Flors. La Sala MAC es transformarà  en un plató obert que acollirà propostes per experimentar en viu amb el llenguatge de les arts vives híbrides a partir del format televisiu.

La intenció és generar un programa amb diferents seccions que no pretengui reproduir dinàmiques de la TV convencional, sinó entendre aquest espai com una possibilitat per trencar jerarquies entre formats, gèneres, disciplines, alta i baixa cultura, o ficció i documental. Aquesta programació dialogarà amb peces escèniques que es podran veure a la Sala Pina Bausch del Mercat.

L’experimentació amb el format televisiu també expandirà el festival per diferents espais-pantalles en diferents punts de la ciutat. La realització anirà a càrrec del col·lectiu audiovisual Telenoika.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram