Aquest dimarts ha mort als 90 anys Montserrat Carulla i Ventura. Actriu de teatre, cinema, televisió i doblatge, ha estat una de les intèrprets més destacades i completa de l’escena catalana. Les mostres d’admiració i condol s’han reproduït des de diferents àmbits, especialment per part de companys de professió i el món de les arts.

Nascuda a Barcelona el 1930, es va iniciar en el teatre amateur, però professionalment els seus inicis van ser al cinema. No va ser fins gairebé als 30 anys que Carulla es va poder dedicar a la seva passió, el teatre, debutant al  Romea amb Soparem a casa de Josep M. de Sagarra (1960). Al llarg de la seva trajectòria, va interpretar més d’un centenar de papers als escenaris.

Com acostuma a passar, a Montserrat Carulla la major popularitat li va arribar gràcies als papers televisius en sèries com Secrets de família, Laberint d’ombres o El cor de la ciutat.

Carulla es va acomiadar dels escenaris el 2016 amb l’obra Iaia! –després de dos anys de gira–, escrita pel seu fill Roger Peña, i coprotagonitzada amb el seu net Aleix Peña.

Al llarg de la seva trajectòria Montserrat Carulla va rebre nombroses distincions, entre elles el Premi Margarida Xirgu (1992), la Creu de Sant Jordi (1995), la Medalla d’Or al Mèrit Artístic (1999), la Medalla d’Or de la Generalitat (2008) i el Premi Gaudí d’Honor (2013).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram