José Luis Roberto, líder de la formació d’ultradreta España 2000, ha presentat una querella per un delicte d’odi contra els responsables de la pel·lícula La mort de Guillem, per vincular-lo “de forma subtil” com a possible autor intel·lectual de l’assassinat del jove de Burjassot el 1993.

En concret, Roberto s’ha querellat contra el director de la pel·lícula, Carlos Marqués-Marcet; els guionistes Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas, i les productores Lastor Media, Batabat Produccions, Suica Films, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, À Punt Mèdia, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i l’Institut Valencià de Cultura.

La denúncia exposa que, malgrat en el film en cap moment s’afirma expressament que el líder d’España 2000 va ser l’autor ideològic del crim, s’“escola” aquesta idea “de forma subtil”. A més, critica que la pel·lícula associa Roberto per tenir unes idees polítiques similars a les de l’autor del crim, en referència a diverses escenes en què apareix la seva imatge en mitjans com Las Provincias o El Temps en què se’l vincula a un “suposat assassinat polític”.

La querella assegura que José Luis Roberto no va tenir cap relació amb els fets, ja que no va estar processat durant la causa judicial ni va ser citat a declarar. “Segons es pot veure en els fets provats, no hi ha cap referència al querellant, ni a la ultradreta, ni a cap trama, ni a motivacions polítiques: només es descriu una baralla entre dos grups de joves amb el fatal resultat conegut”, afirma.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram