L’obra Anar a Saturn i tornar, de la dramaturga i productora Marta Barceló, ha estat la guanyadora de la 15a edició del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, dotat amb 6.000 euros i la publicació per Edicions Bromera a la primavera.

Anar a Saturn i tornar narra la vivència d’una dona a qui diagnostiquen càncer de mama. El jurat l’ha premiat perquè és una lectura “que atrau i emociona sense caure en sentimentalismes ni moralitats”. A més, destaca que el relat ofereix una “bona reflexió” sobre què significa estar malalt de càncer i què significa sobreviure-hi, i aborda el tema “amb tendresa i humor”.

L’autora mallorquina espera que aquesta distinció doni suport al muntatge del text, que està en procés d’assajos, i que així “tinga més facilitat per accedir als teatres valencians”.

Al Premi Palanca i Roca d’enguany s’hi havien presentat una cinquantena d’originals. El jurat estava format per Carles Alberola (guanyador de l’anterior edició), Salvador Bataller, Iolanda Muñoz, Josep Palomero i Jordi Verdú.

El lliurament del guardó està previst per al 13 de novembre en el marc dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira, que celebren la 32a edició. Aquell dia es donaran a conèixer els guanyadors en les categories de novel·la, assaig, poesia i divulgació científica. Els de narrativa juvenil i infantil i el d’àlbum il·lustrat es faran públics el 6 de novembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram