La nova junta directiva de la Societat General d’Autors i Editors ha reelegit per unanimitat Antonio Onetti com a president de l’entitat. El dramaturg i guionista de cinema i televisió revalida el càrrec al qual va accedir el passa 30 d’abril, ara de forma més contundent.

Onetti ha avançat que el seu principal objectiu com a president és “continuar el camí emprès per aconseguir una SGAE més plural, més eficient, governada per les bones pràctiques i que respongui a les diferents sensibilitats de tots els socis”. L’autor sevillà ha defensat que “l’entitat ha de ser un exemple de bon govern, equilibri i de cerca del bé comú. I per això, ara tenim una junta directiva unida en un projecte comú”.

Segons Onetti, amb la renovació de tots els òrgans de govern “culmina un procés de reforma institucional de la SGAE”, després de l’aprovació dels nous estatuts per part del Ministeri de Cultura i de l’assemblea general de l’entitat, així com l’actualització del reglament intern, entre altres mesures adoptades els darrers mesos.

“Vivim temps difícils, perquè la pandèmia ha causat en el teixit cultural un impacte sense precedents. Tot i així, el nostre full de ruta ha de ser clar: hem de treballar per una administració que funcioni d’acord als nous temps i ser capaços d’estar a l’altura del talent dels nostres socis. Tenim la responsabilitat d’oferir el millor servei possible als nostres 120.000 socis. Això passa per una gestió i un repartiment eficients dels seus drets”, ha assenyalat Antonio Onetti.

Noves vicepresidències i consell de direcció

Durant la junta directiva d’aquest dilluns s’han designat les quatre vicepresidències, també per unanimitat: Sabino Méndez, pel Col·legi de Petit Dret; Carlos Navarro, pel Col·legi de l’Audiovisual; Fermín Cabal, pel Col·legi de Gran Dret, i Carlos Martínez, pel Col·legi d’Editors. Tots ells han estat escollits, també, per unanimitat.

A més, també s’ha constituït el consell de direcció, òrgan al qual correspon l’administració permanent i executiva de l’entitat. L’integren, a més del president, un total de 13 membres designats per unanimitat per la junta a proposta dels respectius col·legis professionals. El consell de direcció queda format per Fermín Cabal i Eduardo Galán (Gran Dret); Juan Parrilla, Manuel Marvizón, Pablo Salinas, José de Eusebio i Sabino Méndez (Petit Dret); Carlos Navarro, Joanes Urkixo i Antonio Meliveo (Audiovisual), i Santiago Menéndez Pidal, Rafael Aguilar i Cecilia León Rodrigo (Editors).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram