Vuit certàmens de cinema social de Catalunya han unit forces amb la posada en marxa del Tectònic, un festival que vol sacsejar pantalles i consciències. El projecte es va gestar durant el confinament amb la voluntat de construir una proposta col·lectiva i transformadora a partir de la suma d’esforços, capacitats i recursos.

La programació del Tectònic es pot veure a través de Filmin del 22 d’octubre a l’1 de novembre, i està formada per pel·lícules de crítica social amb la voluntat de remoure consciències i generar pensament. El nou festival també ha programat activitats paral·leles que com a espais de reflexió, les quals es podran seguir en streaming al canal de YouTube.

El festival ha programat una quinzena de llargmetratges d’arreu del món, tant de ficció com documental, de diferents temàtiques socials d’actualitat, com la crisi migratòria, el racisme policial, la situació del sistema sanitari i el dret a la salut, l’empoderament de la dona o l’ecologisme.

El Tectònic està impulsat pel Festival Protesta; la Mostra de Cinema Salut, Drets i Acció, i el Terra Gollut Film Festival, i compta amb la col·laboració del Clam Festival; el Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona; el Festival Inclús; el Festival Panòptic, i la Mostra de Cinema Àrab i del Mediterrani de Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram