El segell Animallibres ha posat en marxa la col·lecció L’Arca dedicada a la literatura infantil i juvenil que combinarà títols nous amb clàssics moderns. “La idea de la col·lecció és salvar bons llibres que puguin vestir bé una bona biblioteca de literatura infantil i juvenil”, afirma Jordi Martín, editor d’Animallibres i de la col·lecció, en una entrevista amb l’ACN.

Els primers llibres de la col·lecció són Viatge al país dels arbres, de Jean-Marie Gustave Le Clézio, i El lloc màgic, de Chris Wormell. Els seguirà a l’octubre Sadako i les mil grues de paper, d’Eleanor Coerr. I el 2021 es publicaran obres de Josep Pedrals, Josep Lluís Badal i Coia Valls.

Jordi Martín explica que la idea va arrencar fa més d’un any, quan va veure que al fons del segell d’Animallibres hi faltava una col·lecció més orientada a llibreries amb obres de tapa dura per col·leccionar. “L’Arca és per salvar tots els llibres de literatura infantil i juvenil, que està dedicada també al públic adult que és seguidor d’aquesta literatura”, remarca. “L’Arca vol ser això, una arca d’espècies protegides, un bagul del tresor, una càpsula del temps per salvar la bona literatura infantil i juvenil”, afegeix Martín.

L’editor destaca que és una col·lecció “heterogènia” amb llibres de literatura infantil i juvenil a partir de set anys i també de 14 o 15, amb autors nacionals i internacionals i alguns amb il·lustracions. En publicaran entre quatre i sis títols a l’any.

“Començar la col·lecció amb un premi Nobel [Le Clézio] és interessant i ens dona una bona entrada per deixar clar quina és la nostra intenció”, ressalta Jordi Martín.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram