El Govern ha acordat declarar el Museu Pau Casals com a Museu d’Interès Nacional per la seva importància i el valor del conjunt dels béns culturals que aplega. Així doncs, l’Executiu ratifica aquesta catalogació després que la Junta de Museus de Catalunya emetés el 10 de juny un informe favorable a la proposta de declaración presentada per la Direcció General del Patrimoni Cultural.

La principal missió d’aquest museu és conservar, preservar i difondre la vida i obra de Pau Casals a través de l’extens patrimoni artístic i documental que hi conserva.

La Vil·la Casals, la casa que el músic es va fer construir el 1910 a Sant Salvador, El Vendrell, és la seu del Museu. L’immoble, d’estil noucentista, va ser concebuda inicialment com a casa d’estiueig, i en ella hi va viure fins al 1936, quan es va veure obligat a exiliar-se.

El Museu Pau Casals, a més de recollir la memòria universal del músic, té un important fons d’art amb obres destacades d’artistes catalans de finals del segle XIX i principis del XX. El Departament de Cultura també destaca la importància del fons d’objectes personals: mobles, instruments musicals, objectes decoratius, objectes personals, medalles i condecoracions, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram