La 38a edició de la Fira Internacional del Llibre, Liber, que s’ha de celebrar del 7 al 9 de setembre a Barcelona, estarà enfocada a contribuir a la reactivació del negoci editorial, especialment pel que fa a les exportacions. Enguany, l’esdeveniment ampliarà l’abast dels seus programes de compradors i prescriptors convidats, inclourà jornades professionals i comptarà amb un format híbrid (presencial i virtual).

Així doncs, la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya ha convidat 620 compradors internacionals d’una seixantena de països, un 30% més que en l’anterior edició de la fira, a través del seu programa d’internacionalització. D’aquesta manera, es busca promoure la presència de compradors considerats “clau” i fomentar les trobades de negoci, l’intercanvi d’informació sobre mercats internacionals, el networking i les vendes de llibres. A més, es facilitarà que els expositors realitzin entrevistes en línia amb els convidats que no puguin viatjar a Barcelona.

En paral·lel, l’organització de Liber 2020 treballa per atraure un nombre important de professionals de tot l’Estat amb poder de decisió o prescripció de compra interessats en adquirir novetats de la producció editorial.

“El sector necessita recuperar com més aviat l’impuls comercial perdut durant aquest primer semestre, i Liber pot marcar un punt d’inflexió a l’hora de reactivar la presència exterior de les empreses i d’ajudar a difondre el valor econòmic, cultural i social de la indústria del llibre per tal d’aconseguir un anhelat pacte a llarg termini amb les administracions per donar suport a la lectura i el llibre i aconseguir que Espanya es converteixi en un país de lectors”, assenyala Miguel Barrero, president de la FGEE i del comitè organitzador de la fira.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram