La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i Eumo Editorial han creat el Premi dAssaig Ricard Torrents Bertrana per promoure la difusió d’aquest gènere en llengua catalana. El guardó està dotat amb 5.000 euros i la publicació de l’obra guanyadora per part dEumo. S’hi poden presentar obres inèdites escrites en català que tractin sobre qüestions relacionades amb les humanitats, les ciències, l’educació i la universitat.  

El premi vol homenatjar el fundador de la UVic-UCC i Eumo Editorial, Ricard Torrents, i ser “un estímul perquè els autors i les obres que generin ajudin a pensar més”, assenyala Montse Ayats, directora d’Eumo, en declaracions a l’ACN.  

“En temps de crisi, dintimidacions, de radicalització i de moltes pors que són una amenaça al pensament, ens calen obres que ens facin pensar més. Ens calen bons assaigs i aquests també es poden escriure en català”, defensa Ayats. Així doncs, des dEumo i la Universitat de Vic, afegeix, volen “estimular el conreu dels assaigs en la llengua catalana”.

La convocatòria de la primera edició del Premi Ricard Torrents Bertrana ja està oberta i els originals es podran presentar fins al 30 de gener de 2021. Sadmetrà qualsevol obra que s’ajusti al gènere de l’assaig i en quedaran exclosos els treballs amb estructura i formats estrictament de recerca, les memòries i les autobiografies.  

El veredicte es farà públic durant el maig. La dotació de 5.000 euros serà independent dels rendiments de drets d’autor. 

Lassagista, traductor i crític literari Ricard Torrents i Bertrana (Folgueroles, 1937) va ser limpulsor de lequip fundacional de la Universitat de Vic, de la qual en va ser el primer rector, i actualment en presideix el consell consultiu. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram