L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa el Bonus Cultura, un abonament per fomentar el consum cultural entre la ciutadania i en paral·lel impulsar l’activitat empresarial vinculada a les indústries creatives de la ciutat.  

Del 13 de juliol al 31 de desembre de 2020 es posaran en circulació 200.000 Bonus Cultura per bonificar la despesa en teatre, cinema, arts escèniques, i llibres i productes editorials. Cada abonament tindrà un valor de 40 euros i serà vàlid per a qualsevol compra en els establiments adherits a la iniciativa. 

Els usuaris pagaran 30 euros (més 1 de despeses de gestió) per cada Bonus Cultura i l’Ajuntament assumirà els altres 10 euros. No hi ha límit d’abonaments per usuari ni tampoc per utilitzar-ne més d’un en una mateixa compra. 

El consistori invertirà 2 milions d’euros en el projecte, provinents del fons extraordinari de recuperació de l’economia creat a través del CECORE (Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica) activat des de l’àrea econòmica arran de la crisi sanitària de la Covid-19.  

El Bonus Cultura s’adquirirà a través del web del projecte, i la compra es realitzarà mitjançant un codi. En cas que el valor de la compra sigui superior al del Bonus Cultura, l’usuari haurà d’abonar la diferència. En cas que sigui inferior, l’establiment lliurarà a l’usuari un val de compra personalitzat pel valor diferencial, a gaudir en el mateix establiment durant un temps limitat. Dins del termini establert, es permet la compra d’entrades corresponents a sessions de cinema, concerts i espectacles posteriors a aquesta data. 

La iniciativa és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament amb l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), la Cambra del Llibre de Catalunya, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Cinemes de Catalunya i la Comunitat de Cultura TRESC. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram