L’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural ha deixat sense efecte la convocatòria de beques (realitzada al març) per fer pràctiques en diversos àmbits culturals i ha arxivat les sol·licituds que s’havien presentat.

La decisió ha estat motivada per la crisi sanitària, atesa la prorroga de l’estat d’alarma, la incertesa de quan es podrà reprendre l’activitat de forma presencial tal i com estava entesa abans del confinament, i les mesures de prevenció i seguretat que s’han d’aplicar al personal de l’administració.

La voluntat de l’OSIC és intentar convocar anticipadament durant l’últim trimestre de l’any totes les beques per al 2021, de manera que les persones beneficiàries puguin començar les pràctiques a principis del proper any, si la situació sanitària ho permet.

Les cinc línies de beques cancel·lades eren per fer pràctiques en el tractament de documentació, inventari i catalogació de fons, en l’àmbit de la cultura popular i el patrimoni etnològic; al gabinet tècnic del Departament de Cultura; en el tractament de documentació, inventari i catalogació de fons, en l’àmbit del patrimoni cultural; a l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i a la Direcció de Serveis del Departament de Cultura en diversos àmbits de gestió pública.

Les beques tenien una durada màxima de set mesos, en horari de matí, amb una dedició com a màxim de 35 hores setmanals, i cadascuna estava dotada amb 1.250 euros mensuals. La dotació total és de 314.250 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram