El Jutjat Penal número 1 de Lleida ha condemnat el raper Pablo Hasél a sis mesos de presó per un delicte de lesions per haver agredit un periodista de TV3 durant una tancada al rectorat de la Universitat de Lleida el 2016.

El jutge considera provat que Hasél va empènyer, insultar i ruixar amb un líquid de neteja el periodista, i a més de la pena de presó l’obliga a indemnitzar la víctima amb 12.150 euros. El magistrat, però, descarta imposar al cantant una ordre d’allunyament perquè entén que “ara” no representa cap perill per al periodista.

De confirmar-se la sentència, que es pot recórrer, Pablo Hasél hauria d’ingressar a presó, ja que té dues condemnes de l’Audiència Nacional per enaltiment de terrorisme, una de dos anys i una altra de nou mesos.

La sentència del Jutjat de Lleida també condemna Pau Ridavulla (nom real de Hasél) i tres acusats més per un delicte de coaccions als periodistes amb multes de 5.400 euros per a cadascun d’ells.

Els aldarulls

Els fets van tenir lloc el 2 de juny de 2016 al rectorat de la UdL, que des de feia un parell de setmanes estava ocupat per un grup d’estudiants en protesta per la presència policial dins el campus. Els aldarulls es van produir quan un grup de treballadors de la Universitat va entrar al despatx del rector per protestar contra la tancada, aprofitant que una part del col·lectiu d’estudiants havia convocat una roda de premsa.

Els mitjans que havien assistit a la convocatòria van entrar amb els treballadors per cobrir també la protesta, però els joves van intentar impedir que enregistressin imatges. Abans de ser expulsats, alguns dels professionals de la informació van ser agredits, amenaçats i insultats per ocupants del rectorat i joves que els recolzaven –alguns dels quals no eren alumnes de la UdL, com Hasél–, tal com mostraven algunes imatges registrades.

Dos periodistes de TV3, Enric Pinyol i Àlex Oró, van presentar denúncia. “Les agressions a periodistes no poden sortir gratis”, va justificar Pinyol.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram