Bogotà, Buenos Aires, Mèxic i Barcelona inicien el projecte de col·laboració Ciudad(Es) Cultura, a través del qual s’intercanviaran continguts digitals, amb la finalitat de fer de l’activitat artística i cultural un ampli pont de solidaritat i integració.

A través d’ aquesta plataforma es compartiran en línia continguts culturals, posant-los a disposició de la ciutadania, no només en l’actual situació de confinament generalitzat pel coronavirus, sinó també en un futur, ja que la voluntat és establir una aliança perdurable entre les ciutats.

La iniciativa es materialitza a través d’una pàgina web dins de Barcelona Cultura on s’enllaçaran els materials compartits per cada ciutat. L’objectiu és ampliar horitzons, públics i coneixements.

L’origen

Buenos Aires va crear al març una plataforma en línia anomenada Cultura en Casa, i posteriorment va convidar a compartir continguts la capital mexicana, que al seu torn va crear l’espai Capital Cultural en Casa, on s’hi pot trobar teatre, cinema, música, dansa, visites i exposicions virtuals, jocs i desafiaments, cursos i tallers, però també propostes especialment pensades per als infants, entre d’altres.

Ara, dues ciutats més, Bogotà i Barcelona, s’hi sumen i amplien aquesta xarxa intercontinental. L’ICUB destaca que les quatre ciutats suposen en conjunt al voltant de 20 milions d’habitants i tenen “un gran potencial creatiu i una rica oferta cultural”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram