La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha acordat aquest dimecres en una reunió telemàtica amb els representats d’escriptors, llibreters, editors i il·lustradors celebrar el 23 d’abril una Diada de Sant Jordi amb gran activitat a la xarxa, i convocar a l’estiu amb caràcter extraordinari un Dia del Llibre que permeti treure les parades al carrer amb els escriptors firmant les seves obres. Vilallonga ha dit en alguna ocasió que aquesta podria ser la gran festa de la recuperació de l’activitat presencial quan retorni la normalitat.

Les mesures de protecció i confinament per evitar la transmissió de la Covid-19 han conduït a una Diada de Sant Jordi amb les llibreries físicament tancades però amb la venda en línia activada. Aquesta mesura no exclou la celebració a l’estiu d’una Diada del Llibre per mantenir la tradició de treure les parades de llibres al carrer; la data no s’ha concretat perquè cal esperar a veure com evoluciona la pandèmia.

En la reunió han acompanyat Mariàngela Vilallonga el secretari general de Cultura, Francesc Vilaró; la directora general de Creació, Acció Territorial i Biblioteques, Àngels Ponsa; el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà; la directora de l’Institut Ramon Llull, Iolanda Batallé, i el director de l’Institut Català de les Empreses Culturals, Miquel Curanta.

Els representants del sector del llibre participants han estat Bel Olid (Associació d’Escriptors en Llengua Catalana), Àngels Gregori (PEN Català), Xavi Ramiro (Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya), Agustín Comottto (Professionals de la Il·lustració Catalana Associats), Montse Ayats (Editors.cat), Carme Ferrer (Gremi de Llibreters) i Patrici Tixis (Cambra del Llibre).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram