El Departament de Cultura està augmentant els nombre documents accessibles des de la biblioteca digital eBiblioCat. A banda de l’increment en 120.000 euros per a l’adquisició de més llicències per als préstec de llibres electrònics, s’han incorporat nous catàlegs (pel·lícules, còmics, diaris i recursos educatius) per reforçar l’oferta i les temàtiques més demanades actualment pels usuaris.

En concret, els recursos incorporats, són:

  • Digitalia Film Library – Plataforma de pel·lícules i documentals en streaming per a biblioteques. S’ofereixen 1.080 títols, dels quals 411 són documentals i 669 són pel·lícules o sèries: cinema d’autor, cinema clàssic, cinema de 52 països i 42 idiomes diferents de tot el món, documentals, etc.
  • Underground and Independent Comics, Comix, and Graphic Novels – Posa a l’abast més de 3.000 còmics, historietes i novel·les gràfiques del món editorial independent nord-americà des de la dècada de 1940 fins a l’actualitat. També proporciona documents per a investigadors, estudiosos i apassionants del món del còmic sobre el gènere, artistes, dibuixants, guionistes i altres professionals del gènere com biografies, àlbums d’autor, llibres de làmines, assaigs, informes, àlbums de creació, estudis, etc.
  • Hamaca online – Plataforma de produccions videogràfiques actuals i històriques en projeccions i programacions audiovisuals nacionals i internacionals dels artistes més rellevants que han treballat des dels anys 70 a la actualitat.
  • SIRS Issues Researcher – Portal d’informació dedicat al món educatiu. Inclou continguts especialment dirigits a estudiants de secundària, universitaris, professors i bibliotecaris. Els temes tractats proporcionen un marc per comprendre i analitzar més de 360 problemes socials complexos amb visions generals, preguntes essencials, punts de vista i fonts primàries i secundàries seleccionades editorialment.
  • Capçaleres de diaris – S’incorporen les capçaleres dels diaris que tenen distribució digital per a biblioteques públiques: La Vanguardia, El País, Cinco Días i Mundo Deportivo.

Actualment eBiblioCat inclou més de 100.000 referències entre llibres electrònics, revistes, enciclopèdies, cinema, música, audiollibres o recursos educatius.

Entre el 13 al 31 de març la biblioteca digital ha realitzat 45.671 préstecs de tots tipus de documents. A més, diàriament es reben una mitjana de 150 consultes per correu i xarxes socials, quan abans del confinament eren entre 10 i 15. El trànsit total per la plataforma ha assolit pics de creixement de fins el 800% respecte del trànsit habitual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram