Museu del Disseny de Barcelona.

L’empresa Serveis Educatius Ciut’art, gestora d’alguns dels equipaments de l’Institut de Cultura de Barcelona, ha presentat un expedient de regulació temporal d’ocupació tot i la garantia de pagament de totes les despeses salarials per part de l’Ajuntament mentre duri l’estat d’alarma.

L’ERTO de suspensió de jornada afecta 122 treballadors del Museu del Disseny, el Museu Marés, la Fabra i Coats – Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació, el Museu de les Cultures del Món i el Museu Etnològic. La seva durada en principi és de 29 dies (a comptar des del 14 de març).

El digital Tot Barcelona explica que Ciut’art va presentar l’expedient el 17 de març davant del Departament de Treball, i va ser acceptat inicialment per silenci administratiu deu dies més tard.

El mateix 17 de març, l’Ajuntament de Barcelona havia garantit mitjançant un decret d’alcaldia el pagament a les empreses contractades de les despeses en “equips, maquinària i dotació dels seus recursos humans”. Així doncs, Ciut’art tenia a disposició finançament per afrontar les nòmines de la plantilla, tot i que l’execució de tots els contractes del consistori amb empreses de serveis no essencials han estat suspesos, segons el mateix decret. Amb l’aplicació d’un ERTO, la indemnització no es produirà.

L’empresa desconfia

Fonts de Ciut’art han explicat a Tot Barcelona que la decisió de presentar l’ERTO va ser presa “seguint recomanacions” del gabinet jurídic. En aquest sentit, argumenten que el context actual és d’“incertesa” i que s’ha buscat és blindar la viabilitat de l’empres.

Des de Ciut’art també es posa en dubte l’execució de les mesures anunciades per l’Ajuntament per garantir el pagament dels sous de les empreses que té contractades. ”La voluntat hi pot ser, però la concreció és una altra cosa”, assenyalen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram